SSD meghajtó a DVD drive helyére! De hogyan?

Egy ötletes megoldás arra, hogy szerelhetünk SSD-t, illetve második merevlemezt a DVD meghajtó helyére.

Sokszor elgondolkodtunk már azon, milyen jó volna egy SSD-re pakolni az operációs rendszert, a nagyobb fájlokat és gyakran használt alkalmazásokat. A merevlemeznél sokkal gyorsabban indulna el a gép, ébredne fel alvó állapotból és a munka is sokkal könnyebben menne. Azonban a merevlemez nagy tárhelyéről se tudunk lemondani egykönnyen, feloldhatatlannak tűnő dilemma ez.

upload/articles/3/215/4_500x400.jpg

A Raidsonic Icy Box IB-AC640 egy, az optikai meghajtó helyére építhető keret, amely fogadja a második meghajtóként beépítendő SSD-t. Vajon valóban szükségünk van az optikai meghajtóra manapság? Vagy csak megszoktuk a jelenlétét, és nem mondanánk le róla?

upload/articles/3/215/1_500x400.jpg

Természetesen vannak helyzetek,a mikor nem tudunk lemondani az optikai meghajtóról, de általánosságban már nincs nélkülözhetetlen szerepe, a fényes korongokról készített ISO fájlokat egy flash meghajtóról is használhatjuk. Így megválva a DVD írónktól egy minőségi szinttel feljebb elhelyezkedő notebookot varázsolhatunk az kedvenc hordozható masinánkból. Mindenki döntse el mit nyer vagy veszít ezen.

upload/articles/3/215/2_500x400.jpg

Kérdezhetnénk, de mi legyen a kiszerelt  DVD íróval? Kaphatóak külön külső, USB csatlakozóval ellátott, optikai meghajtóhoz készült házak is, így ha a kezünkbe nyomnak egy DVD-t vagy CD-t, akkor nem esünk kétségbe, az USB-s meghajtóval olvashatjuk és írhatjuk is.

upload/articles/3/215/3_500x400.jpg

Az Icy Box IB-AC640 a szabványos mai, 9 mm-es DVD meghajtók helyére fér be, a 2,5" SSD mellett persze egy merevlemezt is beletehetünk, így a laptop sebessége nem , de a háttértár kapacitása megnövelhető. A keret elöl egy ál-DVD ajtóval zárható le, hogy a notebookunk megjelenése se sérüljön az átépítéssel.

A termék megvásárolható az AcerShop webáruházában, valamint SSD meghajtók széles választéka is elérhető nálunk.