Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Melyiket válasszuk: HDD-t vagy SSD-t?

2015. szeptember 09.
Melyiket válasszuk: HDD-t vagy SSD-t?

Ha alaposan szétnézel az Acer notebookok között, akkor kétféle meghajtóval is találkozhatsz – vannak olyan eszközök, amelyek HDD merevlemezt kaptak, míg mások SSD-t. Az is jól látszik, hogy az utóbbival ellátott laptopok kicsit drágábbak, aminek nagyon prózai oka van – 1 GB SDD előállítása ugyanis fajlagosan jóval többe kerül, mint ugyanez a hagyományosnak számító HDD esetében.

upload/articles/5/436/5_500x400.jpg

Miben különbözik az SSD és a HDD?

Anélkül, hogy a részletekbe túlságosan belemennénk – a legtöbben úgysem értünk profi szinten hozzá, ezért teljesen fölösleges lenne a technikai mélységekbe beleásni magunkat –, a kétfajta adattároló között az az alapvető különbség, hogy az SSD egyetlen mozgó alkatrésszel sem rendelkezik. Már a neve – Solid State Drive, vagyis szilárdtest-meghajtó – is erre utal.

upload/articles/5/436/6_500x400.jpg

Az SSD a jövő?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a fenti kérdésre a válasz egyértelmű igen, pedig pár évvel ezelőtt még kevesen fogadtak volna erre. Annak, hogy az iparág szereplői nem voltak túl optimisták az SSD-k térnyerésével kapcsolatban, a legfőbb oka a magas gyártási költségek voltak. Bár a szilárdtest-meghajtók még mindig sokkal drágábbak, mint egy hagyományos merevlemez, a kapacitás növekedésével, valamint a nagyobb kereslettel párhuzamosan az árban is mutatkozik némi csökkenés.

upload/articles/5/436/1_500x400.jpg

Mit tud az SSD?

Ha valami drágább, akkor minden bizonnyal jobb is. Vagyis reméljük, hogy jobb, ha már egyszer többet kérnek érte. Az SSD-k esetén ez többszörösen is igaz, ugyanis számos előnyös tulajdonságuk van a HDD-vel szemben. A mozgó alkatrészek hiánya miatt ugyanis gyorsabbak a hagyományos merevlemezeknél, ráadásul jóval halkabbak, és hőt is kevesebbet termelnek, így hűtést is kevesebbet igényelnek. A pozitívumok között említhetjük még azt is, hogy az SSD-k kevésbé sérülékenyek.

upload/articles/5/436/7_500x400.jpg

Acer laptopok SSD-vel

A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány Acer laptop, ami SSD meghajtóval kerül forgalomba: az Acer Aspire V3-371-hez 240 GB SSD jár, az Acer Aspire VN7-591G pedig 128 GB SSD-vel kapható. Az Acer Aspire R7 ultrabook, valamint az Acer Aspire VN7 Black Edition is szilárdtest-meghajtót kaptak.

upload/articles/5/436/2_500x400.jpg

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!