Monitor képet a TV-re, kábel nélkül. Hogyan? - Intel Wireless Display és a Netgear szülötte. Netgear PTV1000

Az Intel Wireless Display és a Netgear együttmüködésével létrejött egy rendszer, amivel nincs szükségünk többé kábelekre ahhoz, hogy képet és hangot jelenítsünk meg a TV-n. Nem kell hozzá más mint egy Intel HD Graphics támogatású CPU, valamint egy Netgear hálózati box.

Ha már van egy notebookunk és egy új technológiás TV-nk akkor adott a lehetőség, hogy jobban kihasználjuk és élvezzük a technológia adta lehetőségeket.

Képeket nézegethetünk nagy méretben, megnézhetjük a kedvenc koncert felvételünket, vagy együtt mozizhat a család és élvezheti a digitális kép és hang adta élményt.
Gondolhatjuk, hogy mi az újdonság? Hiszen ez eddig is megoldható volt.
De nem mindegy, hogy hogyan.
Kábelek sokasága külön a TV-hez és külön a házimozihoz, jobb esetben kényelmesen, rossz esetben azonban a TV előtt görnyedve 1 méterről irányíthattuk a notebookunk képét a kijelzőn.

Erre nyújt megoldást a NETGEAR újdonsága a Push2TV, melyet nehéz egy dologra definiálni, azonban ha mégis kellene, a neve valószínűleg "vezeték nélküli monitor kábel" lenne.
A csatoló felületeket tekintve van HDMI csatlakozónk HDCP támogatással, valamint kompozit kép és két csatornás hang csatlakozó. Ezáltal csatlakozhatunk a tv-hez és a házimozihoz egyaránt.upload/articles/2/116/15_original.jpg

 

Azonban ahhoz, hogy használni tudjuk egy megfelelő, Intel HD Graphics monitorvezérlővel és Intel Wi-Fi adapterrel, illetve Windows 7 operációs rendszerrel ellátott notebookra lesz szükségünk. A képi megjelenítésért pedig egy Sigma Designs SMP8653 médiaprocesszor a felelős.

Egy Wi-Fi kapcsolat létrehozásához hasonló ablakot kapunk az Intel Wireless Display indításával. Megjelenik benne a Push2TV, mint egy lehetséges hálózat. Ha hatótávolságon belül több tévénk is van több ilyen vevővel, akkor mindegyik megjelenik a listán, és ahhoz csatlakozunk, amelyikhez szeretnénk.

upload/articles/2/116/16_original.jpg

 

Kapcsolódás utána maximális felbontás amelyet ki köthetünk a TV-re 1366x720, vagyis maximum a 720p filmeket játszhatunk le. Azonban ez is bőven elegendő a mozi élményhez, a 7.1 audio támogatás mellett.
Az Intel Wireless Display szoftverében azonban még sok féle beállítást eszközölhetünk.

upload/articles/2/116/17_500x400.jpg

 

A terméket Ön is meg tudja vásárolni webshopunkban.
Amennyiben kérdése volna, munkatársaink készségesen állnak rendelkezésére.

upload/articles/2/116/18_original.jpg

NETGEAR Push2TV PTV1000 Wireless Player

Ár: 26.970