Így növelheted meg az Acer laptopod élettartamát

Így növelheted meg az Acer laptopod élettartamát

Megvetted a kiszemelt Acer laptopot? Remek! Még új, és vigyázol rá, mint a szemed fényére? Ez természetes. Nem árt azonban, ha tudod, hogy folyamatosan karban kell tartanod, ha azt akarod, hogy sokáig hasznát vehesd.

Egyrészt, mindig figyelj oda a rendelkezésre álló és letölthető frissítésekre, mert így kevésbé lesz sebezhető a géped a hekkerek támadásával szemben. Másrészt fizikailag is hasznos lehet néha leporolni a notebookod, és ezt most szó szerint értjük.

Tisztítsd meg kívül!

A számítástechnikai eszközök legnagyobb ellensége talán a por, ami könnyen beveszi magát a gép belsejébe a legkisebb réseken keresztül, de kívül szintén megtelepszik a laptopokon. Ezért fontos, hogy bizonyos időközönként töröld át az adott eszközt egy, erre a célra gyártott nedves törlőkendővel, hogy megszabadulj a különféle zsíros foltoktól, és egyéb szennyeződésektől.

Érdemes a kijelzőt is időről időre portalanítanod, illetve áttörölgetned, a billentyűzet tisztításához pedig használj valamilyen antibakteriális tisztítókendőt, hiszen milliónyi baktérium kerülhet rá, miközben használod.

Portalanítsd belül!

A laptopod külső tisztítása fontos, de ennél sokkal lényegesebb, hogy a belsejében ne gyűljön össze a por, hiszen az adott esetben csökkentheti a hűtőteljesítményt, ami hosszabb távon más káros következményekkel is járhat. Az asztali gépeknél alkalmazott porszívós módszer itt azonban nem működik, így marad a notebook szétszerelése.

Viszont jó, ha tudod, hogy a laptopok belső tisztítása nem olyan egyszerű, mint a külső borításé, ezért, ha nem vagy gyakorlott a szétszerelésükben, jobb, ha inkább elviszed egy szervizbe, ahol elvégzik helyetted a munkát, és még sokba sem kerül.

Válassz okosan!

Már amikor a laptop vásárlását tervezed, akkor érdemes olyan praktikus szempontokat figyelembe venned, mint az, hogy cseppálló-e a billentyűzet, ami a kisebb „kávébalesetek” és „üdítőkatasztrófák” esetén megvédi a notebookot a teljes elázástól.

Szóval, ne feledd, a laptopod állandóan a gondoskodásodra szorul, és nem csak akkor, amikor már alig látszódnak a billentyűzeten a betűk, vagy amikor a monitorodon a fehér is inkább szürke!