Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Így is spórolhatunk: jövőre olcsóbb informatikai eszközök jöhetnek

2015. augusztus 12.
Így is spórolhatunk: jövőre olcsóbb informatikai eszközök jöhetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy egy számítástechnikai eszközt, vagy bármilyen egyéb informatikai terméket mennyiért szerezhetünk be. Hiszen sok kicsi sokra megy, tartja a mondás, és az sem utolsó szempont, hogy ugyanannyi pénzért milyen specifikációjú gépet engedhetünk meg magunknak.

Magyarország drágább

Ma általánosan elterjedt az a nézet, hogy Magyarországon túlságosan drágák az importból származó készülékek, és sokszor irigykedve nézzük, hogy ugyanazt a laptopot vagy okostelefont – például akár az Acer készülékeket is – külföldön jóval olcsóbban vehetjük meg. Jó hír, hogy a jövő évtől talán kicsit javulhat a helyzet, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) ugyanis olyan egyezmény tető alá hozására készül, ami – a vámok eltörlésén keresztül – mérsékelheti az informatikai eszközök árát.

upload/articles/5/427/1_500x400.jpg

Milyen termékeket érint majd a megállapodás?

Japán, az Európai Unió, Kína, az USA, valamint a Kereskedelmi Világszervezet további ötven országa között decemberben megkötésre kerülő Information Technology Agreement (ITA) kibővítésének számító megállapodás az informatikai termékek jelentős részét érinti majd. Ha az Acer kínálatát nézzük, akkor 2016-tól a vámok eltörlésének hála az okostelefonokért, a laptopokért és az LCD kijelzőkért is kevesebbet kell majd fizetnünk, de hogy pontosan mennyivel, azt egyelőre még nem lehet tudni, hiszen az ár mindig több tényező függvénye.

Termékek, amik kimaradnak

Sajnos, a megállapodásból két népszerű termékcsoport is kimarad – hogy milyen okból, az rejtély. Az egyik a lítium-ion akkumulátorok, a másik pedig a LED kijelzők. Az Acer szempontjából ez utóbbi azért is különösen fájó, mert számos laptopot szereltek ezzel az alkatrésszel, azt pedig tényleg homály fedi, hogy ilyen esetekben hogy is megy majd a vám kiszámítása.

upload/articles/5/427/2_500x400.jpg

Hogy valóban hoz-e érdemi változást az informatikai termékekre vonatkozó vámok eltörlése, azt valószínűleg csak a szerződés életbe lépése után tudjuk majd meg, addig pedig marad a remény, hogy a jövő évtől talán spórolhatunk valamicskét, ha új notebookot akarunk venni.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!