Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Így használhatod akár egész nap az Acer laptopod

2015. november 16.
Így használhatod akár egész nap az Acer laptopod

Sokaknál fontos szempont vásárláskor a laptop üzemideje, vagyis az, hogy egyetlen feltöltéssel hány órán át használható az eszköz. A notebookok specifikációjában a gyártók ezt mindig fel is tüntetik, de nyílt titok, hogy ezek az adatok sokszor bizony eléggé túlzóak.

Az Acer laptopok esetén általában 6-8 óra folyamatos működést ígér a gyártó a felhasználóknak, ami persze nagy mértékben függ attól, hogy hogyan használjuk a gépet, és betartjuk-e azokat az apró – vagy nem is olyan apró – trükköket, amikkel növelhetünk az üzemidőn.

upload/articles/5/455/1_500x400.jpg

Gazdálkodj okosan az energiával!

Hogy a laptopod akkumulátorát kíméld, érdemes a megfelelő energiagazdálkodást beállítani rajta. A mai notebookoknál már külön beállítás létezik arra az esetre, ha a géped hálózatról működik, és arra is, ha aksiról megy, ami igen praktikus.

Beállíthatod például, hogy mennyi idő után kapcsoljon le a merevlemez, ha nem használod, de azt is megadhatod, hogy az eszköz mikor hibernálja magát, vagy mikor kapcsoljon készenléti módba, így nem fogyaszt energiát, ha te hosszabb ideig nem dolgozol rajta.

Azzal is növelheted egy notebook üzemidejét, ha a készenléti vagy az alvó mód helyett inkább a hibernálást állítod be, mert míg az első kettőnél fogyaszt áramot, addig a hibernálásnál nem, és ilyenkor minden százalék számít!

Ne használd teljes fényerőn a kijelzőt!

A kijelző rengeteg energiát fogyaszt, különösen 100% fényerőn. Ezért abban az esetben, ha akkumulátorról használod a laptopod, vedd le a fényerőt, mert így máris sokat teszel azért, hogy megközelítsd a gyártó által ígért üzemidőt.

upload/articles/5/455/2_500x400.jpg

Ne nyiss meg túl sok programot!

Ami a hálózatról történő működtetés esetén nem lehet gond egy Acer laptopnak, vagyis az, hogy az összes programot megnyisd rajta, amire éppen szükséged van, az az aksiról való üzemeltetés esetén már kicsit necces.

Hogy spórolj az energiával, ilyenkor érdemes csak a szükséges fájlokat, szoftvereket futtatnod. Ezt valószínűleg nem lesz könnyű betartani, pedig tényleg csak egy kis odafigyelést igényel.

Ha a fenti tanácsokat megfogadod, akkor biztosan tovább kitart majd az aksid, ha pedig végleg megadná magát, akkor az Acer Shopban vehetsz helyette újat.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!