Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Hűtsd le a laptopod!

2015. november 06.
Hűtsd le a laptopod!

Hónapról hónapra beszámolunk nektek a legújabb Acer termékekről és technikai újításokról. Néha azonban hasznos lehet olyan általános témákat is elővenni, mint a laptopok hűtése, ami egy igen fontos kérdés.

Miért van szükség a laptopok hűtésére?

A laptopok hűtése azért szükséges, hogy a processzor ne melegedjen túl, ám ezt már bizonyára eddig is tudta mindenki. A notebookok természetesen rendelkeznek saját hűtővel, ami, ha rendszeresen portalanítjuk, akkor megfelelő hatásfokon működik, és biztosítja a szükséges hűtést, ezen keresztül pedig a megfelelő teljesítményt.

upload/articles/5/452/1_500x400.jpg

Kell-e külön hűtőpad a laptopokhoz?

Ez már egy igen megosztó kérdés. Egyesek szerint elég csak a laptop ventilátorának lapátjait időről időre portalanítani, és persze az sem árt, ha aláteszünk egy egyszerű alátétet, és ennyi. De hogy pénzt adni egy hűtőpadért? Azt már nem!

Mások azonban esküsznek a hűtőpadokra, különösen a nyári kánikulában, amikor a környezet hőmérséklete is jóval magasabb az átlagosnál. Tény, hogy egy hűtőpad igen praktikus lehet ilyenkor, de ha már eldöntöttük, hogy nekünk kell egy, akkor jön a következő akadály: melyik lenne a legmegfelelőbb a széles választékból.

upload/articles/5/452/2_500x400.jpg

A drágább biztosan jobb?

A tesztek azt mutatják, hogy egyáltalán nem biztos, hogy egy drágább hűtőpad jobb, mint egy olcsóbb. Alapvetően úgyis a hűtőteljesítmény számít, és nem pedig a design – sokszor pont a flancos külsővel tukmálják a gyártók a hűtőpadjaikat, és néha nem is sikertelenül.

Mielőtt hűtőpadot vennél, mindenképpen nézz utána, hogy az adott eszköz elég-e a notebookodhoz. Ha például egy gamer laptopod van, akkor olyan hűtőpadot válassz, amit a kifejezetten játékra tervezett gépekhez is ajánlanak.

A noteszgéped mérete és súlya is döntő lehet – ha ezeket a paramétereket nem ellenőrzöd, akkor könnyedén járhatsz úgy, hogy a hűtőpad túl kicsi lesz a laptopodhoz, ami igen bosszantó lehet, mert cserélheted vissza egy másikra. És még egy fontos szempont: vannak hűtőpadok, amik csak otthoni használatra ajánlottak, míg mások utazáshoz is ideálisak.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!