Hamarosan kapható az Aspire One D270 netbook

Nemsokára nálunk is kapható lesz az acer netbookok új generációja az Aspire One D270.

Nemsokára nálunk is elérhető lesz az Acer legújabb 10.1”-os mobil gépe. A netbookok töretlen sikerére való tekintettel az Acer tovább erősíti a netbook piacot az idei évben is az Aspire One D270 személyében. A lényegesebb változást a megújuló Intel Atom processzor jelenti, ami az eddigi N570 kétmagos helyett, immár a második generációs Cedar Trail platformra építkező N2xxx-es széria vált le. Első körben az N2600-as processzor lesz megtalálható a gépekben, ami elődjéhez hasonlóan két processzormagra épül, támogatja a Hyper Threadinget, órajele 1.6GHz viszont a benne lévő integrált grafikus vezérlő az eddigi kicsit öregecske GMA3150 helyett a már fejlettebb GMA3600 lesz.

upload/articles/2/199/5_original.jpg

Az új grafikus vezérlő az eddigi 200MHz-es órajellel szemben a duplájára, azaz 400MHz-re emelkedett, ami pozitívan befolyásolja a komolyabb flash tartalmú oldalak megjelenítését, valamint a nagyfelbontású videók minél jobb minőségben történő megjelenítéséhez is hozzájárul. Fontos megemlíteni továbbá, hogy a fejlettebb 32nm-es gyártástechnológiának köszönthetően az eddigi 8.5W fogyasztás 3.5W-ra csökkent, ami kiválónak mondható és nagyon kedvezően befolyásolja az akkumulátoros üzemidőt is. Később várható esetleg olyan verzió is, amiben az új platform jelenlegi csúcsmodellje az Atom N2800-as processzor foglal majd helyet, ami 1.86GHz-es CPU órajellel és 640MHz-es IGP órajellel büszkélkedhet mindössze 6.5W-os fogyasztás mellett. A gép felszereltsége az elődhöz szintén hasonló, amelyben megtalálható a beépített web kamera és mikrofon, kártyaolvasó, b/g/n szabványú wifi adapter, beépített Bluetooth modul, 3db USB 2.0 port valamint fejhallgató/hangszóró kimenet és külső mikrofon bemenet valamint eléhető lesz 3G modemmel szerelt verzió is. Jó hír, hogy ugyan sajnos USB3.0 port nem került a gépre viszont HDMI csatlakozó igen, így mostantól nagyképernyős tv-n vagy monitoron is élvezhetjük HD filmjeinket.

upload/articles/2/199/4_500x400.jpg

A felszereltség része továbbá a 320GB-os merevlemez, rendszer memóriából Windows 7 Starter operációs rendszerrel ellátott gép esetében a megszokott 1GB, Linux MeeGO operációs rendszer esetében pedig gyárilag 2GB lesz megtalálható. Természetesen a Windows-os gép is tovább bővíthető 2 gigabájtig. Külső dizájn szempontjából, marad az eddigi csepp forma a fed lapon, viszont a fekete, fehér, piros és kék színek mellett egy exkluzív, karnevál ihlette színes lufikkal mintázott Carnival Balloon Limited Edition névre hallgató limitált modell  is lesz, amely egész egyedi külsőt kölcsönöz a kis masinának, ráadásul ez a dizájnelem a touchpadon is megjelenik.

upload/articles/2/199/6_500x400.jpg

Akkumulátorból egy 6 cellás, 40 wattórás kerül a gépekbe, amellyel akár 8-10 órát is képes lesz elmenni egyetlen feltöltéssel.

Az Aspire One D270 március elejére várható azonban az AcerShop kínálatában már előrendelhető!