Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Hamarosan érkezik a Windows 10!

2015. június 03.
Hamarosan érkezik a Windows 10!

Hamarosan megérkezik a Windows 10, ezzel kapcsolatban szeretnék egy kis tájékoztatást, segítségnyújtást adni minden Kedves Érdeklődőnknek. A Microsoft Windows 10 operációs rendszerre történő frissítés lehetőségére már most fel lehet regisztrálni.

Hogyan értesülök a frissítésről?

Minden Windows 7 illetve Windows 8.1 rendszerű számítógépen jobb oldalt alul az értesítési területen megjelent egy "Get Windows 10" ikon (bekapcsolt Windows update funkció szükséges), amelyre kattintva fel lehet előre regisztrálni a frissítésre, amelyet megjelenéskor majd automatikusan letölt a rendszer és fel is lehet telepíteni.

Erről természetesen értesíteni fog a rendszer, tehát ha később vagy egyáltalán nem szeretnénk frissíteni, akkor van lehetőség arra is, hogy ezt visszavonjuk, akár a megjelenés előtt is. Ezt az ikonon jobb gombbal kattintva, "Frissítés állapotának ellenőrzése" majd "Foglalás törlése" opcióval iratkozhatunk le a frissítésről.

upload/articles/5/404/1_500x400.jpg

Ez tényleg ingyenes?

Igen, a Windows 10 rendszerre történő frissítés minden Windows 7 SP1 és Windows 8.1 (illetve Windows Phone 8.1 is) operációs rendszer esetén teljesen ingyenes, azonban csak korlátozott ideig lesz érvényben, ami megjelenéstől számított 1 évet jelent.

Vajon fog normálisan futni a gépemen?

A Windows 10 minimum gépigényét és követelményeit érdemes leellenőrizni, mert bár a gépigény elég barátságos, előfordulhatnak kompatibilitási problémák régebbi számítógépeken. A Get Windows 10 alkalmazáson belül a "Frissítési tanácsadó", "Számítógép ellenőrzése" opcióval lehetőség van arra is, hogy a rendszer leellenőrizze a gépet, hogy alkalmas-e a Windows 10 futtatására, illetve a telepített programok, alkalmazások kompatibilitását is átvizsgálja.

Előfordulhat, hogy néhány program, alkalmazás vagy egy eszköz a későbbiekben nem fog rendeltetésszerűen működni, amelyet az adott gyártó vagy szoftver készítő már nem támogat, azonban a frissítés után a telepített programok valamint a beállítások ugyan úgy fognak működni tovább, mint előtte. Bár a Windows 8 rendszer megjelenésekor sem volt probléma ezzel, a támogatás kiemelkedő volt, így nagy valószínűséggel minden jelenlegi eszközünk és programunk normálisan fog működni továbbra is, de előfordulhat, hogy a frissítés idejére el kell távolítani a szoftvert vagy eszközt és csak a rendszer telepítés utáni újratelepítéskor fog rendesen működni.

Mikortól lehet majd használni?

A Windows 10 frissítés idén augusztusban lesz elérhető, amelyről szintén az értesítési területen megjelenő emlékeztető fog figyelmeztetni, ezt követően elhalaszthatjuk, illetve azonnal telepíthetjük majd.

Milyen verziót fogok kapni?

A Windows 10 általánosságban otthoni célokra két változatban lesz elérhető, Home illetve Pro. Aki Windows 7 Home, Enterprise és Starter valamint Windows 8.1 operációs rendszerrel rendelkezik az Windows 10 Home verzióra, aki Windows 7 Professional vagy Ultimate, illetve Windows 8.1 Pro operációs rendszert használ az pedig Windows 10 Pro rendszerre frissíthet.

Kell ez nekem?

Igen! Érdemes már most a Get Windows 10 alkalmazásban feliratkozni a frissítésre, de egy éven belül mindenképpen javasolt a frissítés, ugyanis a Windows 10 számos új funkciót kínál, gyorsabb és biztonságosabb lesz valamint a sokak által hiányolt Start menü is visszatér immár megújult formában.

Van azonban pár dolog, ami megváltozik a továbbiakban. Ilyen például az, hogy a Windows 10 rendszerből teljesen eltűnik a Windows Media Center, a frissítéseket pedig ezentúl mindig automatikusan fogja telepíteni a rendszer, csak a Pro változatokban lehet majd elhalasztani. Ezek talán nem róhatók fel hiányosságnak, mivel a rendszer így legalább biztosan mindig naprakész lesz, video lejátszó program meg alapból lesz rajta, de amúgy is rengeteg program közül választhatunk alternatívát, ha szükséges.

További hasznos információról a Windows 10-zel kapcsolatban a Microsoft Windows 10 kérdések és válaszok oldalán lehet tájékozódni.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!