Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Elektromos járművet épített az Acer

2015. december 02.
Elektromos járművet épített az Acer

Nem, nem tévedés a cím – az Acer, amit eddig alapvetően a számítógépeiről, laptopjairól, tabletjeiről és az okostelefonjairól ismertünk, egészen új területekre evezett.

Az Acer elektromos járművét az októberben Münchenben megrendezett eCarTech konferencián mutatták be, és az eATV „X Terran” nevet kapta, ami valószínűleg nem a végleges elnevezés, már ha valaha is sorozatgyártásba kerül az a fura kis szerzet.

upload/articles/5/460/2_500x400.jpg

Egyelőre csak a prototípus készült el

Az elektromos járműről túl sokat még nem lehet tudni, csak magát a prototípust csodálhatták meg az érdeklődők, ami leginkább egy quadra emlékeztet. Ugyanis nyitott, és irányítani is a motoroknál megszokott kormánnyal lehet – ehhez került kialakításra a megemelt karosszéria is.

Kecsesnek éppen nem mondhatnánk ezt az elektromos „terepjárót”, talán az érdekes a megfelelő jelző rá, és minden bizonnyal nem formatervezési díjakra szeretne a cég pályázni vele.

A cél sokkal inkább annak a demonstrálása lehetett a tajvani gyártó részéről, hogy komolyan be kíván szállni az elektromos autókhoz és mobileszközökhöz készülő akkumulátorok gyártásába, illetve, hogy a „zöld” (vagyis elektromos) és okosautók piacán is részt követel magának.

upload/articles/5/460/1_500x400.jpg

MPS Energy és BYOC

A BYOC-ről – Build Your Own Cloud – már írtunk az Acer kapcsán. Ez a tajvani cég saját fejlesztésű felhőtechnológiája, aminek az elektromos járművek „okossá” tételében lesz szerepük, vagyis abban, hogy a segítségével a jármű az összes olyan információt megkapja, amire a működése során szüksége lehet.

Az MPS Energy nevű vállalkozást az Acer alapította 2015 júliusában, és alapvetően elektromos járművek akkumulátorainak gyártását tűzték ki célul. Már az új jármű is az általuk fejlesztett akkumulátor-rendszert kapta, míg a tervezésért a Studio X-Gene felel.

Studio X-Gene egy független design cég, ami elsősorban különféle járművek külső megjelenésének a tervezésében utazik.

Most még csak számítástechnikai eszközökön láthatjuk az Acer nevét, de ki tudja, akár az az idő is eljöhet, amikor elektromos járműveken is találkozhatunk vele az utcán.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!