Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Drágábbak lehetnek egyes Windows 10-es Acer laptopok

2015. augusztus 10.
Drágábbak lehetnek egyes Windows 10-es Acer laptopok

Az Acer már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy a Microsoft legújabb operációs rendszerének megjelenésével nagyjából egy időben olyan notebookokkal jelenik meg a piacon, amikre előre telepíti a Windows 10-et. Most azonban úgy tűnik, hogy bizonyos laptopok így drágábbak lehetnek, a szoftvergyártó ugyanis megemelné a Win 10 licencdíját az erősebb gépek esetén.

Az Acer Windows 10-es notebookjai

A tajvani gyártó jó ideje követi azt a stratégiát, hogy operációs rendszerrel előre telepített számítástechnikai eszközökkel próbál a vásárlók kedvében járni. Így volt ez már a Windows előző verziójának, a 8.1-nek az esetén, és a Win 10 megjelenésére is hasonlóképpen készült az Acer – a tervek szerint a TravelMate P645, valamint a díjakat is nyert Aspire Switch 10 E 2 az 1-ben notebookokat értékesítené a szoftver legújabb változatával.

upload/articles/5/426/2_500x400.jpg

Minél erősebb, annál drágább?

A Microsoft bejelentése, miszerint azon notebookok esetén, amik Full HD kijelzővel vannak ellátva, illetve amik Intel Core i7 processzort kapnak, a Windows 10 licencdíját megemelné, mindenkit meglepett. Eddig ugyanis szó sem volt ilyen hátrányos megkülönböztetésről, nem csoda hát, hogy a gyártók egyöntetűen a döntés ellen vannak, és máris tárgyalásokat kezdtek a redmondi szoftvercéggel.

A döntés oka

Mindez csupán találgatás, de a Microsoft talán azért veszi fontolóra ezt az opciót, mert a Windows 10-hez rengeteg felhasználó ingyenesen, az előző verziók frissítéseként juthat hozzá egy évig, így az új licencek értékesítése valószínűleg jelentősen megcsappan majd, amit valamivel kompenzálnia kell a vállalatnak.

upload/articles/5/426/1_500x400.jpg

A döntés hatása az Acerre

Az Aspire Switch 10 E 2 az 1-ben notebookok – a specifikációjuk alapján –  úgy tűnik, hogy megússzák, de ha azt vesszük, hogy az üzleti laptopként számon tartott TravelMate P645 sorozatnál a Full HD kijelző alap, és Intel Core i7 processzort is több modell kapott, akkor az Acert kétségkívül hátrányosan érinti majd a Microsoft döntése.

Persze, a kocka még nincs elvetve, és ki tudja, végül milyen megállapodás születik a gyártók és a redmondi cég között.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!