Díjazták az Acer tervezőit

Díjazták az Acer tervezőit


A 2014-es iF Product Design Awardson négy első helyet szerzett az Acer designer csapata. Aranyérmes lett az Aspire R7 és a TravelMate P645 a computer, a Liquid Z5 a telekommunikáció, a K137 Projector pedig az audio/video kategóriában.

A németországi bemutatón, amit egyszerűen csak a design oscarjának is neveznek, 17 kategóriában 3249 terméket bírált el az 50 fős zsűri. A félszáz tagú szakmai bizottság olyan szempontokat vett figyelembe aprólékosan mint a tervezés minősége , ennek kivetelezése, anyagválasztás , az innováció mértéke , környezeti hatások, funkcionalitás valamint az univerzális design.

Michael Birkin az Acer marketingért felelős igazgatóhelyettese így nyilatkozott a díjátadás után: "Mi elsősorban az esztétikára és használhatóságára fókuszáltunk, mind a hardver mint a szoftver szempontjából, szeretnénk ha termékeink elegánsabbak és barátságosabbak lennének mint valaha. Az elnyert díjjak bizonyítják, hogy a munkák beérett erőfeszítéseinket, munkákat a nemzetközi zsűri elismeréssel díjazta."