Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Csendben befutott két Core i7-es Acer notebook

2009. november 10.
A notebookok piacára sok szempontból a végletek jellemzők. Hatalmas eltérések lehetnek a méretükben, felszereltségükben és fogyasztásukban is. Az Acer most két nagyobb és izmosabb gépet mutatott be, amelyek elsősorban az asztali gépeket hivatottak kiváltani.

A nagyobbikat, név szerint az Aspire 8940G-t óriási, 18,4 colos kijelzővel szerelték fel, aminek a felbontására sem lehet panasz, 1920x1080 pixel. Nyilvánvaló, hogy a méretes masinát nem mindennapi hurcibálásra fejlesztették, ennek ékes bizonyítéka a 440 x 295 x 31-44 mm-es méret és a hatalmas, 4,6 kg-os tömeg. Persze még mindig sokkal könnyebb mozgatni, mint egy asztali gépet, és ez sokak számára csábító lehet. Pláne, ha megemlítjük, hogy a belsejéből sem spóroltak ki semmit. Az Intel PM55 chipsetre épülő, 1,6 GHz-en járó Core i7-QM720 processzor órajele a Turbo Boost segítségével 2,8 GHz-re növelhető. Természetesen diszkrét grafikus kártya kerülhet a laptopba, mégpedig az NVIDIA GeForce GTS 250M vagy a GT 240M. Maximálisan 8 GB memóriával és – mivel nagy helyen van hova pakolni – akár két 500 GB-os winchesterrel is rendelhető.

A zenék és hangok élethű és élvezetes visszaadásáról a Dolby Home Theater hangzásra képes audiorendszer gondoskodik, amely öt hangszóróból és egy mélynyomóból áll, a hangerőt a billentyűzet mellett elhelyezkedő tekerentyűvel szabályozhatjuk. Ha már klaviatúra: került rá numerikus rész, és háttérvilágítást is kapott, valamint több funkciógombot is találunk a gépen. És még sok minden mást is, ugyanis a hangkimenetek és -bemenetek mellett az alábbiak kaptak helyett a hatalmas notebookon: egy ExpressCard foglalat, négy USB 2.0, egy USB/eSATA, egy Gigabit Ethernet, egy FireWire, egy infra port, valamint egy D-Sub, egy DisplayPort, és egy HDMI kimenet. Egyes gépekbe tévétuner is kerülhet, és mindegyik kiépítésbe jutott webkamera, kártya- és ujjlenyomat-olvasó, Draft N-es Wi-Fi és Bluetooth modul. Az optikai meghajtót mi választhatjuk ki, a választék a DVD-írótól egészen a Blu-ray-íróig terjed.

Az már most kijelenthető, hogy a gép nem az energiatakarékos működéséről lesz híres, így nem meglepő a hatalmas, nyolccellás, 71 Wh-s akkumulátor, de a cég állítása szerint ezzel sem nagyon fog három óránál többet kibírni elektromos hálózat nélkül. Az Acer Aspire 8940G már webáruházunkban is megrendelhető.

Ha valakinek esetleg mégis sok lenne a 18,4 colos monstrum mérete, annak jó hír, hogy a gépből egy kisebb, 15,6 colos monitorral felszerelt változat is érkezett Aspire 5940G néven. Ez néhány tulajdonság kivételével külsőre és belsőre is megegyezik nagyobb testvérével. Először is jóval kisebb lett, 382 x 274 x 26-40 mm-ével és 3 kg-jával szinte eltörpül a másik notebook mellett, pedig ez sem apró. Kijelzőjének felbontása 1366x768 pixelre csökkent, búcsút mondhatunk a numerikus padnak és egy USB csatlakozónak, a hangszórók száma kettőre redukálódott, és ehhez csak hatcellás akkumulátor jár. A videokártyája is módosult, mégpedig ATI Mobility Radeon HD 4650-re.

Forrás: prohardver.hu

 

Acer Aspire 8940GAcer Aspire 8940GAcer Aspire 5940G

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!