Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Bemutatkozik az Acer BeingWare

2016. július 08.
Bemutatkozik az Acer BeingWare

Az informatikai kiállításokon nem csak az új fejlesztésű eszközeiket mutatják be a gyártók, hanem az egyéb, a számítástechnikához valamilyen módon kapcsolódó megoldásaikat is.

Nem volt ez másképpen az idei Computexen sem, ahol a tajvani Acer ezúttal az úgynevezett BeingWare elképzelését tárta az érdeklődők elé.

upload/articles/6/534/2_500x400.jpg

Minden összefügg mindennel

Ma az a szó, hogy connected – vagyis csatlakoztatható –, egyre több helyen bukkan fel. Az Internet of Things és az Internet of Beings megoldások segítségével azok az intelligens eszközök, amiket használunk, az internetre csatlakoznak, és applikációk segítségével olyan szolgáltatásokat nyújtanak, ahol az ember áll a középpontban. Mi több, folyamatosan változnak a felhasználók igényeivel párhuzamosan.

Az Acer BeingWare a connected car koncepcióját (erre nincs még megfelelő magyar kifejezés, úgyhogy maradjunk az okosautó megnevezésnél), az intelligens városokat, valamint az otthon használatos eszközöket fogja át.

upload/articles/6/534/1_500x400.jpg

A BeingWare és az okosautók

Az Acer abMax01 nevű Internet of Things modulja nem más, mint egy „átjáró” a felhőbe. A modul többféleképpen is megkönnyíti az autósok mindennapi életét: figyelmeztet például arra, ha szervizbe kell vinni az autót még azelőtt, hogy a meghibásodás bekövetkezne.

A BeingWare a flottakezelést is megkönnyíti, hiszen a továbbított adatok valós idejű elemzése után képes lesz optimalizálni a járművek működését. A modul ezenkívül egy integrált SIM kártyát is tartalmaz, így az IT szakemberek képesek lesznek over-the-air frissítésekkel ellátni az autókat – például a navigációs rendszer térképének az aktualizálásával.

A városok is egyre okosabbak lesznek

Az okosvárosok, ahol a kuka szól, ha ki kell üríteni, és ahol az utcai világítás a lehető leghatékonyabban működik, már nem csak a fantázia világában léteznek. Svájcban például az egész ország területére kiterjedő Internet of Things hálózatot építenek ki, de más városok is elindultak már ezen az úton.

upload/articles/6/534/3_500x400.jpg

Az Acer megoldásai elsősorban az olyan smart city applikációkra fókuszálnak, mint a felhőalapú utcai világítás, vagy a környezet állapotát – levegő minősége és a zajszint – monitorozó alkalmazás, ami a begyűjtött adatokat továbbítja a szolgáltatók felé.

Mindez nem csak a hatékonyabb energiafelhasználás miatt fontos, hanem a városi lakosság életminőségének javítása szempontjából is, amit az Acer is fontosnak tart.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!