Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!
Az új frissítéssel elérhető a Google Play az Acer Chromebookokra is
2016. szeptember 29.

Az új frissítéssel elérhető a Google Play az Acer Chromebookokra is

Szerző: Acershop
1 perc
Múlthéten megjelent a Google OS legújabb stabil verziója az Acer Chromebook R11-hez. A Google Play kompatibilitás mellett a frissítés számos bug-javítást, biztonsági frissítést, és funkciófejlesztést tartalmaz.

A Google előrukkolt legújabb frissítésével Chrome operációs rendszeréhez, aminek köszönhetően egyes Chromebook-ok képessé váltak a Google Android-ra kiadott applikációk futtatására és a Google Play áruházhoz való hozzáférésre is.

A frissítés jelenleg csak két mobil PC számára elérhető, ebből az egyik más gyártó terméke, de már ez is bizonyítja a Google azon szándékát, hogy engedélyezni szeretné az Android szoftverek használatát a saját operációs rendszerén.

upload/articles/6/559/1_500x400.jpg

Két éve próbálkozik azzal a Google, hogy az Androidra fejlesztett programokat saját platformjára is elhozza. Először arra bátorította a fejlesztőket, hogy készítsék el egyes alkalmazások Chrome OS verzióját is, de ezt csak néhány esetben sikerült elérnie.

Idén a Google I/O konferenciáján bejelentette: a Chrome OS áttervezésére készül, hogy az minden Android applikációt képes legyen futtatni. Ezután a cég néhány Chromebook modell számára elérhetővé tette a Google Play áruházat, dev vagy beta verziójú operációs rendszer esetén. Végül ettől a hónaptól fokozatosan elkezdi a stabil verziók számára is elérhetővé tenni a Play áruházat.

Múlthéten megjelent a Google OS legújabb stabil verziója az Acer Chromebook R11-hez. A Google Play kompatibilitás mellett a frissítés számos bug-javítást, biztonsági frissítést, és funkciófejlesztést tartalmaz. A telepítés után a beállításoknál engedélyezni kell a Google Play használatát.

upload/articles/6/559/2_500x400.jpg

Egyelőre nem teljesen világos milyen technikai követelményeknek kell teljesülniük az Android applikációk futtatásához, de jelenleg a Google az alábbi Acer modellek számára tervezi 2017-ig elérhetővé tenni fejlesztését:

  • Chromebook 11 C740
  • Chromebook 11 CB3-111 / C730 / C730E / CB3-131
  • Chromebook 14 CB3-431
  • Chromebook 14 for Work
  • Chromebook 15 CB5-571 / C910
  • Chromebook 15 CB3-531
  • Chromebook 15, CB3-532
  • Chromebox CXI2
  • Chromebase 24
  • Chromebook R13, CB5-312T

upload/articles/6/559/3_500x400.jpg

Az Android kompatibilitásnak köszönhetően sokak számára válhat vonzóbbá a Chrome OS, hiszen többszáz aktív Android felhasználó létezik.

Ne felejtsük el azonban, hogy a Chromebook rendszerek elsősorban felhő alapú szolgáltatásokra támaszkodnak, ezért flashmemóriájuk korlátozott kapacitású. Amennyiben a Google megváltoztatja eddigi koncepcióját, a fejlesztőknek erősebb hardverrel kell ellátniuk a következő generációs Chromebookokat.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!