Az első átalakítható Chromebook az Acertől

Az első átalakítható Chromebook az Acertől

Az Acer már eddig is számos átalakítható notebookkal állt elő, most pedig bemutatta az első átalakítható Chromebookját is, az R 11-et. A 360 fokban forgatható kijelzőnek köszönhetően az eszköz nem csak szórakozáshoz, vagyis multimédiás célokra, de munkához is kitűnő lehet.

upload/articles/5/442/1_500x400.jpg

Még gyorsabb, még erősebb

Az új, átalakítható Chromebook nem csak könnyű – mindössze 19,2 milliméter széles, valamint 1,25 kilogrammot nyom –, ami a hordozhatóság egyik feltétele, de kellőképpen gyors is annak érdekében, hogy ugyanúgy élvezhessük rajta a munkát, mint a szórakozást. Egy valóban kompakt kis eszközről van szó, amit egyszerűen becsúsztathatunk egy hátizsákba, vagy egy női táskába, ha úgy adódik.

A sebességről az Intel Celeron processzor, a 2x2 MIMO 802.11ac vezeték nélküli kapcsolat, valamint egy USB 3.0 port gondoskodik, ezen kívül gyors bootolási időt is ígér a tajvani gyártó a felhasználóknak.

upload/articles/5/442/2_500x400.jpg

Stílusos design, élénk kép

Ma már szinte lehetetlen eladni egy informatikai eszközt anélkül, hogy a designjára ne fordítanának nagy hangsúlyt a gyártók. A Chromebook R 11 prémium minőségű alumínium fedőlapja az Acer nano-imprint technológia segítségével egyedi textúrájú fémes felületet kapott, így valóban különleges látványt nyújt.

A tökéletes képért a 11,6 colos HD (1366x768) kijelző a felelős, a nagy betekintési szög mellett pedig még egy HD webkamera is helyet kapott az eszközön, HDR (High Dynamic Range) képalkotási rendszerrel. A LED-es háttérvilágítású 10 pontos LCD érintőképernyő élethű és élénk színeivel varázsolja el a felhasználókat, és többféle gesztust (Tap, Swipe és Pinch Zoom) is támogat.

upload/articles/5/442/3_500x400.jpg

Négyféle módban használható

A 360 fokban forgatható Chromebook R 11 négy különféle módban használható, csakúgy, mint a többi átalakítható eszköz. A hagyományos mellett a tablet, sátor vagy a kijelző állást is választhatjuk, attól függően, hogy milyen faladatokat végzünk éppen a gépen.

Mivel egy Chromebookról van szó, természetesen Chrome OS operációs rendszer fut az eszközön, ami nagy hangsúlyt fektet a felhasználók védelmére, így mindenkor biztonságban lehetünk a világhálón.