Az Acer a csúcsra ért

Előzetes adatot közölt a napokban a Gartner piaci elemző cég a világ notebook piacának 2010 első negyedéves alakulásáról. A meglepetést az Acer szolgáltatta, aki már megelőzte legnagyobb riválisát, a HP-t és ezzel megszerezte az első helyet.

Az Acer előretörése tudatos lépésekben történik, a cég egyre nagyobb és nagyobb szeleteket hasít ki a piac tortájából.  Tavaly augusztusban még a harmadik helyre volt elegendő az eladott laptopok mennyisége, az akkor második helyen álló Dell és első HP lelépése csak néhány hónapot vett igénybe.

A szép eredmény nagymértékben a netbookok világsikerének köszönhető, ezt a csatornát már hosszú ideje az Acer vezeti. A normál gépek terén a növekedést a Timeline sorozat kedveltsége okozta. A tajvani cég tavaly elsőként hozott ki 8 órás üzemidejű, alacsonyabb fogyasztási igényű processzorokkal ellátott laptopokat. A Timeline vékony megjelenésével, minimál designjával gyorsan meggyőzte a kétkedőket, ha ezt a szegmenst külön mérné a Gartner, itt is bizonyára az Acer hozná a számokat. A kategória további növekedést ígér, hiszen az eljövendő hetekben az egész napos üzemidő mellett extrém teljesítményt kínáló TimelineX laptopcsalád érkezik a polcokra.

Az Acer vezetője, Gianfranco Lanci szerint a laptoppiac növekedését követően az asztali PC-k piaca is újra beindult, ezzel együtt ő az év második felére további 10%-os bővülést jósol.

J.T. Wang, az Acer Inc. elnöke még lelkesebben nyilatkozott: „Nem gondoltuk, hogy ilyen hamar bekövetkezik, de nagyon boldogok vagyunk!”.

A laptop világ sorrendje jelen pillanatban a következő:

  1. Acer
  2. HP
  3. Dell
  4. Toshiba
  5. Asus
  6. Lenovo
  7. Apple
  8. Samsung
  9. Sony
Szerző: AcerShop