Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

Acer H7, az első USB-C monitor

2016. február 05.
Acer H7, az első USB-C monitor

Úgy tűnik, hogy az Acer nagyon hajt a „világ első” címekre, hiszen előállt többek között a legvékonyabb monitorral (Acer R1 sorozat), és a tajvani gyártó állítása szerint övék az első, az USB-C-t is támogató monitor.

upload/articles/5/482/3_500x400.jpg

Az USB-C port

Hogy miért érdekes egy ilyen monitor, ahhoz nem árt tudni, hogy pontosan mit is takar az USB-C port, illetve, hogy ez a technológia miért jobb – már ha jobb egyáltalán –, mint a többi csatlakozószabvány.

Az USB-C portok abban különböznek az elődeiktől, hogy visszafelé is kompatibilisek, vagyis rajtuk keresztül mind az USB 3.0-ás, mind pedig az USB 2.0-ás eszközök tudnak kommunikálni. Ráadásul a szimmetrikus kialakításnak köszönhetően ezentúl az oldalhelyességre sem kell a csatlakoztatásnál figyelni.

upload/articles/5/482/2_500x400.jpg

Hátránya viszont, hogy a régebbi szabványok, illetve az ezeket a régi szabványokat tartalmazó eszközök kezelése csak külön adapterekkel lehetséges, vagyis az USB-C-hez jó pár ilyen adaptert be kell szereznünk.

Azt is érdemes még megemlíteni, hogy az eddig megjelent perifériák tesztjei alapján az USB-C portok sebessége egyelőre nem szárnyalja túl az elődöket, de ez csak idő kérdése – szakemberek egybehangzóan állítják, hogy a jövő az USB-C szabványé.

Az Acer H7 sorozatról

Az Acer H7 sorozat tagjai 25 vagy 27 colos kivitelben készülnek, és WQHD (2560x1440) felbontásra képesek. Az előzőekben már említett USB-C mellett egy HDMI 2.0 portot, illetve „hagyományos” csatlakozókat is találunk az eszközön, amiken keresztül billentyűzetet, egeret, vagy más perifériát is kapcsolhatunk hozzá.

upload/articles/5/482/1_500x400.jpg

A kiváló hangzásról az Acer TrueHarmony technológia, valamint a DTS Sound gondoskodik, az élénk, élethű színek pedig annak tudhatóak be, hogy a monitor 100%-ban támogatja az sRGB színskálát.

Az USB-C portnak köszönhetően a H7 sorozat tagjai nem csak egyszerű kijelzőként funkcionálnak – ha egy kompatibilis eszközt (mint amilyen például a Liquid Jade Primo okostelefon) csatlakoztatunk hozzájuk, akkor egyúttal töltőként is működnek.

A H7 sorozat tagjait a technikai újítások mellett a ZeroFrame design, és az elegáns külső is vonzóvá teszi, és, ha minden igaz, februárban már Európában is meg lehet őket vásárolni.

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!