Acer és Victorinox, a furcsa páros

Acer és Victorinox, a furcsa páros

Nem, nem okoskéseket készít majd a tajvani gyártó a Victorinox számára, bár tény, hogy érdekes lenne a kísérlet. Ennél jóval hétköznapibb termékkel álltak elő néhány napja Barcelonában, a két világhírű cég kooperációjából ugyanis okosóra született, amit már be is mutattak az érdeklődőknek.

Persze, érdekes kérdés, hogy milyen is az a bizonyos viselhető eszköz, ami ebből a furcsa párosításból születhet. Vajon a svájci precizitásnak nem válik-e a kárára az Internet of Things koncepció, és a világ öt legnagyobb számítástechnikai vállalata között számon tartott Acer mit kezdett ezzel a kihívással?

upload/articles/5/492/1_500x400.jpg

Az Acer számára nem ismeretlen a terep

Bár az Acert elsősorban nem a viselhető eszközeiről ismerjük, sokkal inkább a laptopjai viszik a prímet, a tajvani gyártó számára nem teljesen ismeretlen ez a terep. A Liquid Leap okoskarkötők több modellje is jelen van a piacon az elegáns kivitelűtől a sportosig, az üzletembereknek szánt daraboktól azokig, amiket – a pánt cseréjével – kedvünk szerint variálhatunk.

upload/articles/5/492/3_500x400.jpg

A Victorinox számára fejlesztendő eszközök azonban egy teljesen új kategóriát képviselnek majd, hiszen a patinás svájci cég számára mindenképpen lényeges, hogy megőrizze azt a képet, amit a története során kialakított magáról. Vagyis a minőséget és a megbízhatóságot.

A Victorinox úgy döntött, halad a korral

A Victorinox név hallatán először biztosan mindenkinek a zsebkések jutnak az eszébe, és a híres Swiss Army sorozat. Azt már nyilván kevesebben tudják, hogy a svájci cég kínálatában parfümöt éppúgy találni, mint táskákat és bőröndöket.

upload/articles/5/492/4_500x400.jpg

Hamarosan pedig az okosórák is felkerülnek a listára, hiszen ez itt már a 21. század, ahol a két kulcsszó tagadhatatlanul az Internet of Things és az Internet of Beings.

Az együttműködés célja mindenképpen az, hogy a két világból a legjobbat hozzák össze: az innovatív viselhető eszközök technológiáját a már létező I.N.O.X. órával, hogy a végén egy olyan megoldás szülessen, ahol a funkcionalitás és a technika egyensúlyban vannak egymással.

A végeredményt pedig – és ezzel nyilván sokan vannak így – kíváncsian várjuk!