Magyarország Acer márkaboltjai+36 21 / 345 - 7700
Kosárban lévő termékek

Rendelésed

A kosarad üres!

A FreeSync és a G-Sync technológia

2016. április 19.
A FreeSync és a G-Sync technológia

Egy monitor kiválasztásánál számtalan paramétert veszel figyelembe: az eszköz méretét, a felbontását, a képfrissítést, a válaszidőt stb. És, persze, a külső is a szempontok között szerepel, még ha nem is az elsők között.

upload/articles/6/508/3_500x400.jpg

Ha játékos vagy, akkor valószínűleg még alaposabban belemész a részletekbe, hiszen egy ütős akció közben nem szeretnéd, ha a szaggatás és a képtörés tönkretenné az élményt, márpedig ez néha a legjobb konfigurációk esetén is előfordul.

Mi okozza a szaggatást?

Annak, hogy a kép beszaggat vagy törik, nagyon egyszerű oka van: a videokártya. A GPU ugyanis a saját sebességével állítja elő a képet, az pedig, hogy ez a művelet milyen gyors, egy sor tényezőtől függ. Például attól, hogy milyen részletgazdag az a kép, amit ki kell számolnia a számítógépnek.

Csakhogy a monitor is a maga tempójában működik, és ez a két sebesség – a GPU-é és a monitoré – nincs összhangban egymással, aminek az eredménye a szaggatás és képtörés.

upload/articles/6/508/2_500x400.jpg

A magoldás: FreeSync és G-Sync

A fenti két technológiát éppen arra dolgozták ki, hogy a képszaggatás problémáját megoldják. A kiindulási alap az volt, hogy ha egyszer a videokártya nem képes a monitor tempóját minden esetben felvenni – lehet gyorsabb, de lassabb is, mint a monitor –, akkor meg kell fordítani a dolgot, és azt kell elérni, hogy a monitor alkalmazkodjon a GPU-hoz.

Ez azt jelenti, hogy ha egy másodperc alatt hatvan képkocka készül el, akkor a monitor annyit jelenít meg, ha pedig száz, akkor annyit.

Acer monitorok FreeSync és G-Sync technológiával

A két technológia között gyakorlatilag csak a gyártó „személye” a különbség. Éppen ezért a GeForce GPU-k esetén csak a G-Sync, míg AMD Radeonokkal a FreeSync használható.

upload/articles/6/508/1_500x400.jpg

Az Acer egyaránt kínál FreeSync monitorokat – mint például az Acer Predator XF240 kijelzőt –, azoknak pedig, akik inkább a G-Sync-et választják, ott a hajlított Predator X34, vagy a Predator Z35 ultraszéles, ugyancsak hajlított monitor.

Egy biztos, hogy ha olyan monitort keresel, ami ideális a számítógépes játékokhoz, akkor az Acer jó választás!

Online hitel

Kényelmes és gyors igénylés,
rugalmas konstrukció

Garancia otthonról

Garanciális ügyintézés kényelmesen, gyorsan

Visszavásárlási garancia

Nincs kockázata egy gyors döntésnek. Akár cégeknek is!

Árgarancia

Egyedülálló megoldás, hogy ne érhessen kellemetlenség

1 napos szállítás

Villámgyors kiszállítás, vedd át rendelésed akár már ma!